با تزیین خرما مجلسی به سبک گل یا ترکیب با مغز میتونی یه بشقاب خاص و قشنگ برای مجالس درست کنی
تزیین خرما مجلسی
هنر تزیین خرما مجلسی تبدیل این میوه سنتی به اثر هنری خوراکی است که در هر مراسمی از محافل مذهبی تا جشنهای عروسی جلوه خاصی دارد. با خلاقیت میتوان سادهترین خرماها را به نمادی از پذیرایی اصیل ایرانی تبدیل کرد.
راز یک تزیین چشمگیر در ترکیب طعمها و بافتهای مختلف است. وقتی ظرف خرماهای تزیینشده هم طعم بینظیری داشته باشد و هم مانند تابلوی نقاشی زیبا به نظر برسد، قطعا در خاطر مهمانها میماند.
ترکیب خرما با مغزهای مختلف یکی از کلاسیکترین و در عین حال جذابترین روشهای تزیین خرما مجلسی محسوب میشود. میتوانید خرما را از طول برش دهید، هسته آن را خارج کرده و با ترکیبی از مغز گردو، بادام و پسته پر کنید.
برای جلوه بیشتر، میتوانید مغزها را طوری قرار دهید که بخشی از آنها دیده شود. همچنین غلتاندن خرماهای پر شده در پودر کاکائو یا کنجد طعم و ظاهر متفاوتی ایجاد میکند. این روش ساده، خرماهای معمولی را به دسرهای لوکس تبدیل میکند.
استفاده از قالبهای سیلیکونی روشی نوین در تزیین خرما مجلسی است. با له کردن خرما و مخلوط کردن آن با دارچین یا هل، میتوانید مخلوط را در قالبهای ستارهای، گلی یا قلب بریزید و پس از گرفتن فرم، با مغزها تزیین کنید.
این خرماهای فرمدار را میتوان در ظروف کریستالی یا روی سینیهای مسی چید. اضافه کردن خطوط شکلات ذوب شده روی سطح آنها، ظاهری حرفهای مانند شیرینیهای قنادی ایجاد میکند.
بازی با رنگها در تزیین خرما مجلسی بسیار تاثیرگذار است. پوشش دادن خرما با شکلات سفید و تزیین آن با پودر زعفران یا پسته، تضاد رنگی زیبایی ایجاد میکند. همچنین چیدن انواع خرما با رنگهای مختلف (از زاهدی روشن تا مضافتی تیره) عمق بصری جالبی به ظرف میدهد.
این تکنیک به خصوص در مراسم رسمی که ظروف بزرگ سرو استفاده میشود، نشاندهنده دقت و سلیقه میزبان است. میتوانید با ایجاد گرادیان رنگ از خرماهای روشن به تیره، اثر هنری خوراکی خلق کنید.
شکلدهی خرما به صورت گل رز یکی از زیباترین روشهای تزیین خرما مجلسی در سنت ایرانی است. با برشهای ظریف و پیچیدن لایههای خرما به دور هم و قرار دادن مغز در مرکز، میتوان گلهای خوراکی واقعنمایی ساخت.
این گلهای خرما وقتی با برگهای تازه نعناع یا گلبرگهای خشک محمدی تزیین شوند، برای مراسم خاص مانند عقد و عروسی بینظیر خواهند بود. حتی میتوان از آنها به عنوان مرکز میز پذیرایی استفاده کرد.
برای تزیین خرما مجلسی به سبک مدرن، استفاده از پودرهای رنگی و عناصر تزیینی براق ایدهآل است. غلتاندن خرما در پودرهای رنگی یا تزیین با اکلیلهای خوراکی، ظاهری فانتزی و جذاب ایجاد میکند.
ترکیب خرما با سایر شیرینیهای سنتی مانند باسلوق یا حلوا در تزیین خرما مجلسی، سینی پذیرایی کامل و رنگارنگی ایجاد میکند. میتوانید با ایجاد حوضچهای از شربت زعفران در وسط سینی و چیدن خرماهای تزیینشده دور آن، صحنهای چشمگیر خلق کنید.
این روش ترکیبی نه تنها طعمهای متنوعی ارائه میدهد، بلکه نمادی از هنر پذیرایی ایرانی است که در خاطره مهمانان میماند و از مراسم شما به عنوان نمونهای از سلیقه و ذوق یاد خواهد شد.